Vanliga frågor och svar

Här kan du få svar på de 10 vanligaste frågorna gällande IPL och Remington i-LIGHT.
En komplett FAQ-lista hittar du här.

Kan jag använda i-LIGHT om jag är gravid eller ammar?

ANVÄND EJ om du är gravid eller ammande. i-LIGHT har inte testats på gravida kvinnor. Hormonella förändringar är vanligt förekommande hos gravida och ammande kvinnor vilket kan öka hudens känslighet och risken för hudskador.

Finns det några risker i samband med i-LIGHT?

IPL har använts utbrett av dermatologer i över 15 år. Den mest vanliga risken är en mild rodnad i huden. Detta är normalt och går oftast över efter ett par timmar. Precis som med vilken elektronisk apparat som helst är det viktigt att läsa och förstå instruktionerna för användning och uppmärksamma alla säkerhetsvarningar & kontraindikationer.

Är i-LIGHT skadligt för huden efter en långvarig användning?

Ljusbaserad hårborttagning har använts av dermatologer över hela världen i över 15 år. Det har till vår kännedom hittills inte rapporterats om några sidoeffekter i huden efter en långvarig användning av IPL.

Hur snabbt kommer jag se resultat?

Resultaten är inte omedelbara men de flesta användare kommer börja se en glesare hårväxt inom 1-2 veckor efter behandlingens början. Under denna tid kommer det se ut som att håret fortfarande växer ut medan det egentligen håller på att 'ramla ut'. Viktigt dock att du fortsätter med en fullständig behandlingsrutin för att behandla varje aktivt hårstrå. En fullständig behandlingsrutin ska göras var tredje vecka och upprepas tre gånger. Individuella resultat kan variera och fler behandlingar kan behövas för att nå optimalt resultat.

Hur ofta ska jag använda i-LIGHT?

För en fullständig behandlingsrutin är det viktigt med kontinuerlighet för att varje aktivt hårstrå ska kunna behandlas. En fullständig behandlingsrutin är varje 2 veckor för tre behandlingar. Individuella resultat kan variera, ett flertal behandlingar kan behövas för att få optimalt resultat.

Viss hårväxt kan förekomma som är glesare, tunnare och ljusare i färgen än originalhåret. Denna återväxt är normal och förväntas förekomma. För ett optimalt resultat rekommenderas en regelbunden behandlingsrutin veckovis i 6-12 veckor (mörkare hudtoner kan behöva längre tid).

Behöver jag ögonskydd när jag använder i-LIGHT?

Nej. i-LIGHT har en inbyggd hudkontaktssensor som motverkar olämplig blixtanvändning. Apparaten kommer inte att ge ut blixtar om blixtfönstret inte är i fullständig kontakt med huden. Vårt ansiktstillbehör (IPL6000F) och behandlingshuvud (IPL2000) har inga öppna luckor som kan orsaka ljuset att läcka ut.

Är i-LIGHT anpassad för både män & kvinnor?

Ja. Tekniken är lika effektiv på manligt som kvinnligt kroppshår.
Kvinnor kan använda i-LIGHT för att behandla hår på kroppen men också ansiktet - endast nedanför kindbenen.
Män kan endast använda i-LIGHT för att behandla kroppshår nedanför halsen. i-LIGHT lämpar sig INTE för manligt ansiktshår.

Varför kan inte män behandla ansiktshår med i-LIGHT?

Det manliga ansiktshåret har vissa kännetecken som är helt annorlunda från kvinnligt ansiktshår. Det är mycket grövre och tätare (fler hårstrån per cm²). Då håret växer i cykler så är detta inte ett önskvärt resultat för manligt ansiktshår och eftersom resultatet är långvarigt bör du aldrig använda IPL på områden där du kan önska att håret kommer tillbaka någon gång i framtiden.

OBS: Det är inte bara i-LIGHT som inte lämpar sig för manligt ansiktshår. Andra IPL-apparater för hemmabruk samt professionella apparater rekommenderar inte heller behandling av manligt ansiktshår.

Kan jag utföra behandling mer än en gång i veckan?

BEHANDLA INTE ett område mer än en gång i veckan då detta inte påskyndar processen utan kan istället orsaka svullnad, blåsor och ändra färgen på din hud.

Varför fortsätter håret att växa trots behandlingen?

Resultaten är inte omedelbara. Dock bör man se märkbart färre hårstrån inom 1-2 veckor från behandlingens början. Under denna tid kan det verka som att hårstråna fortsätta att växa medan de i själva verket 'ramlar ut'. En annan orsak kan vara att du missat området under behandling. Fortsätt behandla området om du märker återväxt.