Såhär fungerar i-LIGHT

Lär dig mer om hur du kan få en långvarig hårreducering med i-LIGHT.

i-LIGHT-serien använder sig av den unika PROPULSE™-teknologin

i-LIGHT-serien har en unik PROPULSE™-teknologi som fungerar på så sätt att den hettar upp hårsäcken genom att fokusera ljusenergi där den ska - vid hårroten för att bryta växtcykeln.

Ljusenergin absorberas av melaninet (det mörka pigmentet) i håret och stoppar håret från att växa genom att chocka hårsäcken. Detta ger effekten av en snabbverkande, långvarig och framför allt säker hårborttagningsmetod.

För att bryta växtcykeln behöver ljuset tränga in djupt genom huden för att nå fram till hårroten. Även om det finns andra produkter på marknaden som till slut når fram till hårroten så absorberas all energi under 600nm i första hand av de övre hudlagrena och inte av hårroten.

Absorption of light across a visible spectrum

Användning

Vare sig du vill behandla oönskat hår på ansiktet eller kroppen, så har vi produkten för dig.

i–LIGHT är snabb, enkel och bekväm att använda hemma. Vår produktserie kan användas både av män och kvinnor som vill avlägsna hårväxt på ben, armar, underarmar, bikinilinjen, ryggen, bröst och axlar.

För kvinnor som vill behandla hår i ansiktet (nedanför kindben), har i-LIGHT Prestige ett speciellt tillbehör för ansiktet.

Kliniskt bevisad och dermatologiskt rekommenderad

Dr. Barbara Kubicka är expert och specialist inom avancerad skönhet och Estetisk Medicin. Här ger Dr Barbara sitt expertuttalande om Remingtons IPL-serie och speciella hårborttagningsteknologi.

Dr. Barbara Kubicka

Remington i-LIGHT är den perfekta produkten för personer som vill uppnå ett professionellt resultat i bekvämligheten och privata sfären av sitt hem. Serien är optimal för alla som vill ha en långvarig reducering av oönskat hår och behöver en produkt som är både säker och enkel att använda hemma.

i-LIGHT använder samma avancerade IPL-teknologi som används på kliniker och salonger av dermatologer och professionella läkare som mig. Den är inte bara enkel att använda, utan även skonsam för din hud och kliniskt bevisad att avlägsna hår på ett säkert och effektivt sätt som ger långvarigt resultat.

I min åsikt ger den bäst värde för pengarna och är den mest effektiva IPL-produkten för hemmabruk som finns på marknaden.

Vad är IPL-teknologi?

Ta reda på vad IPL är och hur Remington använder sig av det i i-LIGHT-serien.

Vad är IPL?

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus. Det är en väl etablerad teknologi som används världen över av dermatologer på professionella hudvårdskliniker och salonger. Ett vibrationsljus av energi appliceras först på huden och melaninet innanför hårstrået och hårsäcken absorberar ljuset vilket omvandlas till värme. Värmen når fram till roten och hindrar håret från att växa och får det växande hårstrået att falla av.

Hur skiljer sig en IPL-behandling från en laserbehandling?

Den främsta tekniska skillnaden mellan de två är att laser använder sig av en specifikt riktad våglängd av ljus medan IPL har ett helt spektrum av ljus med ett speciellt filter. Kortfattat, så använder IPL intensivt pulserande ljus istället för laserstrålar. IPL och laser arbetar på liknande sätt genom att båda skickar ut ljus till hårsäcken.

Vad är i-LIGHT?

i-LIGHT är vår produktserie med handburna apparater som använder sig av IPL-teknologi. De är enkla att använda och ger en hårborttagning med långvarigt resultat. Varje ljusstråle riktar in sig på hårroten och bryter av hårcykeln vilket ger dig en len och mjuk känsla på huden.

Hur skiljer sig i-LIGHT från salongsbehandlingar?

i-LIGHT utför samma avancerade IPL-teknologi som används av hudterapeuter och läkare på kliniker och salonger. Energin och ljusnivån är en aning lägre av säkerhetsskäl och för att apparaterna är utformade för att användas för hemmabruk. Då energinivån är mindre kraftfull innebär det att behandlingen orsakar mindre smärta. Du kan behöva utföra fler behandlingar för att få ett fullständigt hårfritt resultat.

Är i-LIGHT rätt för dig?

Inte för alla hudtyper

i-LIGHT är endast lämpad för hudtyper som motsvarar 1 till 4 på Fitzpatrick-kartan samt på alla hårtyper förutom grått, vitt, rött och ljusblont hår.

i-LIGHT bör ej användas på hudtyper 5 och 6. Detta är på grund av att det Intensivt Pulserande Ljuset (IPL) riktar in sig på melaninet eller pigmenten på mörkt hår - då mörkare hudtoner har mer melanin absorberar de mer ljusenergi, vilket innebär att det Intensivt Pulserande Ljuset kan bli mindre effektivt eller mindre behagligt.

Om du har rött, grått eller blont hår kan melaninet absorberas av huden istället för håret. Oroa dig inte, du kan fortfarande få len hud med andra Remington-produkter.

Vilken är din hudtyp enligt Fitzpatrick?

Denna hudtonskarta hjälper dig att hitta vilka hudtoner som fungerar ihop med i-LIGHT. Eftersom färgtonerna kan skifta beroende på din skärm ger kartan bara en ungefärlig vägledning.

 1. Extremt känslig, bränner sig lätt, blir aldrig solbränd.
  T.ex. Rödhårig med fräknar.

 2. Väldigt solkänslig, bränner dig lätt, blir minimalt solbränd.
  T.ex. Ljushyad, ljushyad kaukasisk.

 3. Solkänslig, bränner dig ibland, blir aningen solbränd.
  T.ex. Mörk kaukasisk.

 4. Aningen solkänslig, bränner dig sällan, blir solbränd.
  T.ex. Kaukasisk från Medelhavsländer.

 5. Hud ej är känslig för sol, bränner dig nästan aldrig, blir lätt solbränd.
  T.ex. Latinamerikaner, vissa mörkhyade.

 6. Ej känslig för sol, bränner dig aldrig, mörkt pigmenterad.
  T.ex. mörkhyad.

Vilken är din hudtyp enligt Fitzpatrick?